dimarts, 19 d’octubre del 2010 By: CTMA

EL SISTEMA SOLAR I LA TERRA

EL SISTEMA SOLAR
El Sistema Solar és un conjunt d'astres, que està situat en un dels extrems dels braços  en forma d'espiral de la Via Làctea. El Sistema Solar està compost per una estrella, el Sol; per vuit planetes, Mercuri, Venus, Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Neptú; per més de seixanta satèl·lits, com per exemple la Lluna o Cal·listo; per més de 40 000 asteroides, com per exemple Ceres o Eros; per incomptables nombres de meteorits; per uns 100 000 milions de cometes, com per exemple el famós cometa Halley o el cometa Hale-Bopp, i moltíssimes partícules de gas i pols.
Els plantes giren al voltant del Sol descrivint òrbites el·líptiques, gairebé circulars, i aproximadament totes les òrbites planetàries estàn al mateix pla. El pla que comprèn l'orbita de la Terra al voltant del Sol, s'anomena eclíptica


Els planetes tene dos tipus de moviments:
  •  Moviment de Translació: És el recorregut que fa la Terra al voltant del Sol. Que en el cas de la Terra dura 365 dies (1 any).
  •  Moviment de Rotació: És el moviment que fan els astres sobre si mateixos. Que en el cas de la Terra dura 23 hores, 56 minuts i 3'5 segons.                                     

Els planetes del Sistema Solar es classifiquen en dos grups:

  •  Planetes Interiors: Són els planetes situats entre el Sol i el cinturó d' asteroides. Són planetes petits i molt densos , a més tenen atmosferes amb poc gruix i poc contingut en Hidrogen i Heli. Els seus moviments de rotació són força lents, mentre que els de translació són més llargs. Tenen pocs satèl·lits. I els que els formen són Mercuri, Venus, la Terra i Mart

  •  Planetes Exteriors: Són els planetes de més enllà del cinturó d'asteroides. Són grans i poc densos, a més les seves atmoferes són extenses i estan formades per Hidrogen, Heli, aigua (H2O), Metà (CH4) i Amoníac (NH3). Tenen el moviment de rotació molt ràpid, i el moviment de translació més curt. Tenen molts satèl·lits. I els que els formen són Júpiter, Saturn, Urà i Neptú.





Lourdes Brú.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada