dimarts, 14 de setembre del 2010 By: CTMA

Impactes

La degradació del medi en general, o de qualsevol dels seus components en particular, constitueix el que anomenem impacte ambiental, que podríem definir com el conjunt d'efectes,adversos o beneficiosos, que en qualsevol activitat humana causa en el medi.
Cal enendre els impactes com la conseqüència de les actuacions de l'ésser humà sobre el medi. No estan incloses les modificacions del medi en què no hi hagi hagut intervenció humana, en aquest cas estaríem parlan de riscos.
No totes les activitats humanes tenen el mateix impacte sobre el medi i la consecució d'un objectiu pot ser resolta de moltes maneres amb un imapcte ambiental molt diferent. Per exemple, la producció d'enercia elèctrica, té diferents implicacions per al medi si s'utlitza carbó o un embassament.
El grau d¡impacte d'una mateixa actuació pot ser molt diferent en uns indrets que en altres, perquè les característiques litològiques, climatològiques, etc... poden condicionar molt els efectes que pot produir.

L'avaluació d'impacte ambiental és un instrument que pretén harmonitzar les activitats humanes amb la natura, ho definim com un conjunt d'estudis i anàlisis tècniques que permeten estimar els efectes tan els negatius com els positius, que un projectes determinat pot causar sobre el medi.
Un estudi de l'avaluació d'impacte ambiental, identificarà, descriura i avaluarà els següents facotrs:
  1. L'ésser humà, la fauna i la flora
  2. El sòl,aigua, aire, clima i el paisatge
  3. Els béns materials i patrimoni cultural
  4. I la interacció entre els diversos factors
Això requereix...

  1. La definició, les característiques i la ubicació del projecte
  2. Un estudi d'alternatives possibles
  3. Un anàlisi dels impactes potencias en el medi ambienen un estudi ambiental
  4. Determinacio de mesures preventives i/o correctes per l'adequada proteccio del medi ambient
  5. En una manera de realitzat el seguiment que garanteixi el compliment de les indicacions i també mesures protectores i correctores
  6. Una informació pública i una declaració final d'impacte ambiental















 Les obres d'infraestructura de transport o vies terrestres, com ara els camins, carreteres, autopiestes,autovies i vies ferroviàries, , i les seues obres de creuament i enllaços, utilitzen àrees importants en el territori creant importants impactes ambientals en l'entorn .








Classificació dels impactes ambientals







                                                          Marc Aranyó



    0 comentarios:

    Publica un comentari a l'entrada