dijous, 23 de setembre del 2010 By: CTMA
GESTIÓ

El coneixament de la dinàmica terrestre implica l'estudi dels fenòmens naturals.
Poder explicar com es formen les muntanyes, per què es produeixen els terratrèmols, com s'han format les coves... pot ajudar a entendre la manera com podem minimitzr l'impacte que realitzem sobre el medi, i la disminució dels ricos implicats en les nostres accions.

Gestió és el procés  d'analitzar, planificar i controlar la manera com cal utilitzar els recursos per no
esgotar-los  ni malmetre el medi com a conseqüència del seu ús. Les mesures adoptades en el camp de gestió ambiental poden ser de dos tipus: preventives i correctores.

Les mesures preventives intentan evitar els impactes o els ricos a partir del coneixement del medi, dels processos que h tenen lloc i de les característiques  de les actuacions humanes. L'elavoració de mapes  de perillositat  on adopten mesures concretes  per evitar danys en cas que succeixin. Els càlculs de períodes de retorn de d'una pluja torrencial, per tal de dictaminar  les normes de construció i fer-ne el control; sobre la contaminacó, aplicar sancions a accions contaminants... són actuacions de caràcter preventiu que adverteixen la població dels perills de determinades actituds.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada