dimecres, 10 de novembre del 2010 By: CTMA

Investigació

Diverses aplicacions:

Indústria de productes alimentaris i begudesS'utilitza sal per conserves, torba per filtrat de licors, calç per a obtenció de sucre a partir de remolatxa, argiles especials per filtrat de begudes ...


· PinsosS'empra carbonat càlcic i, en molta menor proporció, sal i magnesita.


Abono i fertilitzantsAquesta indústria consumeix fosfats, nitrats, potasses, carbonat càlcic i, en menor mesura, guix.


· FarmàciaAlguns minerals industrials (carbonats, caolí) intervenen freqüentment com excipientsinerts dels principis actius. També s'utilitza talc, òxid de titani ...


· CosmèticaEn la composició de productes de maquillatge, esmalts, llapis de llavis, etc. s'empratalc, caolí i mica, entre altres.


Sabons i detergentsS'utilitza sosa i potassa en sabons i sulfat sòdic com excipient de detergents. La potassa (carbonat de potassi) s'obté a partir de silvina i carnal (clorurs d'potassi).


 PaperEncara que el component principal és d'origen vegetal (cel lulosa), s'utilitzen minerals industrials com a càrregues per a donar compacitat i blancor a la pasta o per fer estucats. S'utilitza talc, caolí,carbonat càlcic i diòxid de titani, principalment.




· PinturaEs consumeixen aglutinants minerals com calç apagada o guix, pigments com dolomia (Blanc Espanya en tremp) i altres additius com mica, barita, etc.


· CautxúEn petites quantitats els pneumàtics poden contenir caolí, talc, carbonat càlcic, sofre(Vulcanitzats), sílice i òxid de titani, entre altres.


  


Marc Aranyó =)

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada